Hvor går turen hen?

Her kan finde nogle af vores favorit steder

Vejrhøj
Vejrhøj

Vejrhøj ligger i Odsherred og er en af Sjællands mest imponerende gravhøje. Dens top løfter jer 121 meter over havets overflade og er Sjællands tredjehøjeste punkt (det højeste er Gyldenløves Høj med 125,5 meter). Hvis I bestiger den historiske gravhøj, bliver I belønnet med en panoramaudsigt over Sejerøbugten, Lammefjorden og hele Odsherred. 

Boserup skov
Boserup skov

Boserup Skov er en skov beliggende 3-4 km. fra Roskilde. Skoven, der er fredet, ligger ud til Kattinge Vig. Skoven er en del af Nationalpark Skjoldungernes Land. Skoven er på 224 hektar og har en afmærket rute til vandring på ca. 5 km. Der er også et mountainbikespor og et pump track.

Maglesø
Maglesø

5 km tur med start og slut på Maglesø Traktørsted. Hvis du er til trapper kan du starte eller slutte med trappen ved p-pladsen ovenfor traktørstedet. Ellers er der stien ned forbi traktørstedet og skråt ned til søen. Gå rundt om søen, brug svellebroen med forsigtighed, hvis turen ikke skal være for lang.


Brorfelde Observatorium
Brorfelde Observatorium

15 km tur med start og slut på Maglesø Traktørsted til Brorfelde Observatorium og tilbage. Gå fx. højre om søen. Ved svellebroen, lige efter et stort væltet træ, tag den stejle sti op til højre (Panoramastien). Gå over Helmershøj, ned og til venstre omkring engen. Til venstre igen hen mod skoven. Du en nu nær den anden ende af svellebroen (den kan også bruges med forsigtighed). Her går du til højre op gennem skoven; stien løber ud i en skovvej. Gå til højre og følg skovvejen til Sophienholm (næsten). Efter hestene, tag asfaltvejen til højre, gå forbi en vinmark i svinget (mest Pinot Noir). Tag første asfaltvej til venstre op til Brorfelde indgangen. Gå ind og op på toppen. Nu trænger du vist til et hvil og en slurk vand.
Turen tilbage følger samme rute, men fortsæt ad skovvejen, hold til venstre længere fremme og kom ned til Maglesø. Fortsæt til højre rundt om resten af søen og op til traktørstedet. Hvis du vil endnu længere, kan du prøve at finde Grøntved Sø på højre hånd, inden du går ned til Maglesø.
Man kan også vælge at starte og slutte på Brorfelde med pause på traktørstedet, men ellers samme rute.